The Professor Falls

Mount Rundle, Banff, Canada

280m, III, WI4

29. december 2003

Det gik fint på opvarmningsruten Cascade Falls så Carsten og jeg blev enige om at prøve en sværere rute. Ruten The Professor Falls gav sig selv da vi jo skulle se om den levede op til navnet (jvf. mit arbejde)......

Smukke Mount Rundle set fra toppen af skiområdet Norquay. Banff ses for foden af bjerget mens ruten The Professor Falls ligger på den modsatte side.

Mange af ruterne i Canada er kendt (berygtet) for at have lange tilgange. The Professor Falls er én af dem (60-90 min) men heldigvis er det langs en smuk flod.

Undertegnede foran den smukke rute. Der er seks reblængder hvoraf vi dog "kun" nåede at klatre de første fem. Der er gode standpladser på de store plateauer man når mellem reblængderne som dog ikke alle er boltet lige godt.....

Det var min tur til at begynde - så her er jeg på 1. reblængde!

Carsten på anden reblængde...

Så er Carsten nået til fjerde reblængde som er notorisk kendt for at være våd. Det var den også på trods af de -15°C regnede det ned fra den!

På 5. reblængde blev jeg til min store overraskelse overhalet af en solo-klatrer! Han forsvandt hurtigt og drønnede videre mod den sidste reblængde som man skulle gå 100-200m gennem sne for at nå. Da Carsten havde klatret op til min standplads var solisten kommet tilbage og kunne berette at den sidste reblængde ikke var værd at gå efter. Endvidere var solen på vej ned, så vi besluttede at abseile og kalde det for en fed dag. Fantastisk rute!

På vej ned ad ruten kunne vi virkelig mærke hvor våd 4. reblængde havde været idet rebet var totalt frossent og ikke til at få gennem rebbremsen. Her ses beviset!

 

Tilbage til Canada/USA forside

 

Last update: 24-4-2004

© Hans Bräuner-Osborne